September... bessentijd

September… bessentijd

Heb je het al gemerkt? De nazomer is hét het moment om op zoek te gaan naar lekker fruit. Bramen bijvoorbeeld. Je vindt ze nu in overvloed in bossen en langs spoorlijnen. En je kan er heerlijke gerechtjes mee bereiden!

Bramenyoghurt

Zeer eenvoudig!

Meng een handvol bramen met yoghurt en wat honing.

Bramenmuffins

Wat heb je nodig?

  • 1 ei
  • 40 gram poedersuiker
  • 50 gram boter (gesmolten)
  • 110 ml melk
  • 150 gram zelfrijzende bloem
  • Eventueel een halve theelepel vanille-extract
  • 100 verse, gewassen bramen

Wat doe je?

  • Meng ei, suiker, boter, melk en bloem ( en eventueel de vanille) goed. Dat kan met de klopper, de mixer of de keukenrobot
  • Voeg dan voorzichtig de bramen toe
  • Schep het mengsel in ingevette muffinschaaltjes
  • Bak de muffins 25 minuten in de oven bij 200 graden
  • Smullen maar!

 

Tips bij het plukken van bramen:

Veel pluk- en kookplezier!

Professor Floralie

Bronnen: